عواملی مانند Attenuation , Distrotion,Noise باعث ایجاد خرابی یا اختلال در سیگنال های wireless و شبکه های ما میشود.
حال چه چیزی باعث ایجاد این عوامل مخرب میشود !؟؟
تضعیف یا Attenuation چیست؟
کاهش انرژی سیگنال؛ هنگام عبور سیگنال از محیط انتقال بخشی از انرژی سیگنال به دلیل مقاومت محیط، هدر می رود. مثلاً در محیط سیم ممکن است به گرما تبدیل شود. میزان تضعیف سیگنال به عواملی مانند فرکانس سیگنال، ویژگی های محیط انتقال مثل جنس سیم و طول سیم و مواردی از این دست وابسته است.
این عامل باعث کم شدن بازدهی شبکه ما میشود.
اعوجاج یا Distortion چیست؟
تغییرات در شکل و فرم سیگنال؛ اعوجاع در سیگنال های مرکب که از چندین هارمونی تشکیل شده اند اتفاق می افتد. اعوجاج ممکن از نوع تاخیری باشد (Delay Distortion) و یا از نوع Intersymbol Distortion (معادل فارسی ندارد). در Delay Distortion هنگامی که سیگنالی ارسال می شود بخشی هایی از سیگنال با تاخیر بیشتری نسبت به بخش های دیگر سیگنال به مقصد برسند. این مساله باعث تغییر فاز سیگنال می شود.
Intersymbol Distortion در اثر Delay Distortion به وجود می آید. فرض کنید جریانی از بیت ها بوسیله سیگنال دیجیتال و یا آنالوگ در حال ارسال باشد.در اثر اعوجاج تاخیری ، برخی از اجزای سیگنال تشکیل دهنده یک بیت ، ممکن است در مکان بیت دیگری قرار گرفته و در نتیجه ارزش آن بیت دچار تغییر شود.
نویز یا Noise چیست؟
اثری است ناخواسته از منابعی غیر از فرستنده که باعث تحریف سیگنال می شود.
انواع نویز:
نویز حرارتی نویز القایی نویز هم شنوایی نویز ضربه نویز هم شنوایی یا Crosstalk تاثیر یک سیم یا کابل بر روی یک سیم یاکابل دیگر؛ در اثر کوپلینگ الکترومغناطیس اتفاق می افتد.
یک سیم نقش آنتن فرستنده و دیگری نقش آنتن گیرنده را بازی می کند. وقتی در حال تماس تلفنی صدایی گرچه ضعیف از مکالمه دیگری را می شنوید مثالی است از نویز هم شنوایی.
نویز حرارتی:
با جریان تصادفی الکترون ها در طول سیم تولید می شود. نویزحرراتی با دمای سیم ها ارتباط مستقیم دارد و در بیشتر دستگاههای الکتریکی تولید می شود. این نویز با اسامی جانسون نیکویست نیز شناخته می شود
نویز القاء شده: نویزی که از سایر تجهیزات به شبکه وارد می شود. انرژی که در یک مدار الکترواستاتیک یا میدان مغناطیسی متفاوت تولید شده تولید نویز می کند. این نویز تولید شده، با نویزی که از یک مدار دیگر تولید می شود، با هم تداخل پیدا می کنند. برای مثال کابل های برقAC میدان های مغناطیسی و نورهای فلورسنت میدان های الکترواستاتیکی را تولید می کنند. بعلاوه این نویز ناشی از تداخل سیگنال هایی است که بر اثر قرار گرفتن دستگاه هایی در شبکه که به صورت غیر خطی با هم در ارتباط هستند.
نویز ضربه ای (Shot noise):
این اختلال مربوط به جریان در قطعات الکترونیکی است. به این صورت که با تغییر ناگهانی یا ایجاد نوسان زیاد در تعداد الکترون های در حال حرکت در رساناها، نویز ضربه ای ایجاد می شود.
دراین بلاگ قصد داشتیم شما را با این مباحث بیشتر آشنا کنیم و برای جلوگیری از وقوع این نوع خرابی ها راهکارهای خوب و به صرفه ای ارائه دهیم.
دیدگاه شما